• Kommande ombyggnationer i bibliotekslokalerna

2022 fyller biblioteket 25 år och lokalerna behöver förändras och förnyas. Under våren kommer studiemiljön inte att vara sig lik då intensiv renovering kommer att pågå i perioder. Förändringarna innebär både större och mindre åtgärder. Väggar ska både byggas och öppnas och möbler ska renoveras.
  • Zooma in – nu också på plats

Från och med tisdag 7 december har vi drop in-handledning både på plats i biblioteket och via Zoom. Passa på att ställa alla era frågor om informationssökning och referenser så ni har det avklarat före jul!
  • Nu börjar vi förnya och förändra biblioteket

I slutet av den här terminen påbörjas en omfattande renovering av bibliotekets lokaler som förväntas vara klar hösten 2022. Du kan bland annat se fram emot en ny entré, en öppning mellan Caffè Dallucci och biblioteket samt en ny loungeyta.
  • Träffa andra lässugna i bibliotekets bokklubb

I måndags samlades åter bibliotekets bokklubb för studenter för att fika och diskutera sina intryck av boken Allt jag fått lära mig av Tara Westover.
  • Skulpturutställning i biblioteket

Just nu pågår en utställning där masterstudenter från kursen Design Philosophy and Practice på JTH ställer ut sina verk.
  • Doctoral Do's and Don'ts: Journal Impact Factors

Doctoral Do's and Don'ts är en serie miniföreläsningar, där bibliotekets team för forskarstöd delar med sig av användbara tips för doktorander.
  • Har du frågor om referenser?

Har du frågor om hur du ska skriva dina referenser eller om hur du söker information till dina uppgifter? Ställ dem till oss via Zoom på tisdagar och fredagar!
  • Fler studieplatser på biblioteket igen

I samband med att restriktionerna kring pandemin lättas påbörjar vi på biblioteket arbetet med att återigen öppna de avstängda studieplatserna.
  • JU Sustainability Festival på biblioteket

Biblioteket deltar i JU Sustainability Festival med en bokutställning som uppmärksammar Agenda 2030 och högre utbildning.
  • Bibliotekets utställning om Akademisk högtid

Lördagen den 25 september firar Jönköping University Akademisk högtid med professorsinstallation och doktorspromotion. På biblioteket uppmärksammar vi högtiden med en utställning.
  • Doctoral Do's and Don'ts: Forskarprofiler för mer synlighet

• Var med i bibliotekets nya bokklubb!

Tycker du om att läsa? Vill du diskutera dina läsupplevelser med andra? Snart drar bibliotekets bokklubb för studenter igång.
  • Zooma in på din uppsats är tillbaka

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Nu drar bibliotekets Zoom-drop in igång igen.
  • Studera på Högskolebiblioteket

I biblioteket kan du studera både på egen hand och i grupp. Just nu är våra lokaler anpassade för att vi ska hålla avstånd till varandra.
  • Välkommen till en ny termin!

Från och med måndagen den 23 augusti har Högskolebiblioteket öppet som vanligt igen. Vi har öppet måndag till torsdag 8:00-20:00, fredag 8:00-18:00 och lördag 11:00-15:00.
  • Antiplagiatguiden uppdaterad

Den interaktiva antiplagiatguiden har redigerats och utökats med nytt material i syfte att bli ett konstruktivt verktyg för studenterna. Bland annat finns nu ett avsnitt om akademiskt skrivande.
  • Sommaröppet på biblioteket

Från och med måndagen den 14 juni går biblioteket över till sommartid. Biblioteket är öppet vardagar mellan 10:00 och 14:00.
  • Bibliotekets sista Zoom-drop in för terminen

Zooma in på din uppsats är inställt fredagen den 4 juni på grund av utbildning.Välkommen till terminens sista drop in måndagen den 7 juni klockan 10:00–11:00!
  • Bibliotekets grupprumskorridorer stängs för allmänheten

Från och med onsdagen den 12 maj är dörrarna till bibliotekets grupprumskorridorer låsta.
  • Ändrade öppettider vid Kristi himmelsfärd

Biblioteket är stängt från torsdagen den 12 maj till och med söndagen den 16 maj. Välkomna tillbaka måndagen den 17 maj.Vi önskar er en fin långhelg!