JU på Almedalen

Jönköping University medverkade på Almedalsveckan för första gången under 2019 och vi gjorde det i samverkan med Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och flera andra kommuner i länet. Att genom samverkan möta samhällsutmaningar var det genomgående tema som avspeglade sig i de seminarier som Jönköping University genomförde i Almedalen.

Almedalen, forto Region Gotland

För Jönköping University har det sedan starten 1994 varit viktigt att samverka och att göra skillnad – för studenterna, för samarbetspartners, för näringslivet, för regionen och för Sveriges konkurrenskraft. I år, när Jönköping University firar 25 år passade högskolan på att genomföra ytterligare en för skolan historisk aktivitet: att för första gången medverkade under Almedalsveckan på den gemensamma arenan ”Jönköpings län – en smart arena”.

- Jönköping University är en stark forsknings- och utbildningsmiljö som driver kvalitativ verksamhet i samverkan med många olika samhällsaktörer. Vi bidrar med stolthet till samhällsdebatten och regionens utveckling, säger Agneta Marell, rektor Jönköping University.

När Jönköpings län vill positionera sig än mer nationellt som ett attraktivt, dynamiskt och utvecklingsorienterat län kan Jönköping University bidra genom sina samarbeten. Gemensamt för dem är att resultaten ofta har stor betydelse för det omgivande samhället.

– Vi tog ett än mer aktivt kliv in i den nationella debatten tillsammans med regionen och visade på Jönköping Universitys styrkor under Almedalsveckan, säger rektor Agneta Marell. Att delta på en gemensam arena, under gemensamt namn är ett sätt att fortsätta bygga långsiktiga, hållbara samarbeten.

Den gemensamma arenan, Jönköpings län – en smart arena, fanns på Strandvägen, H 552, Visby.

Besök gärna vår gemensam webbplats Jönköpings län – en smart arena

Logo - Jönköpings län - en smart region

Den gemensamma arenan, Jönköpings län – en smart arena, finns på Strandvägen, H 552, Visby.

Sidan uppdaterad 2019-08-07

Sidan uppdaterad 2019-06-10